The World's Largest Bat, Innocent Eyes Like a Cloaked Puppy

Bats are a symbol of horror, while foxes bats are the cute representative of bats.
Fox bats are the largest bats, with two water-like big eyes, fox-like faces, and are very different from the creepy and scary image of bats in the screen.


Despite this, some fox bats have a very large size, with a wingspan of up to 1.5 meters or more, when hanging upside down, people can't help but associate it with vampires, so many people still have fear of bats.
Fortunately, fox bats mainly eat plants, the larger ones eat fruits, they are also called fruit bats. Various tropical fruits, as long as they are sweet and high in sugar, they will not refuse. Smaller ones suck nectar.
Excellent flyers, also known as 'flying foxes'.
In fox bats, some species have a stunning wingspan, equivalent to equipping a set of powerful aerial equipment, strong wings are very light, and air dynamics can carry them to very high and far places, so they naturally become outstanding aerial players.

During flight, they will carry their children with them.
As is well known, bats are all nocturnal animals. When a flying fox has a baby, it will not leave the baby alone at home, so the bat mother will tightly hold the baby in its belly and fly with it.
Bat mothers are very 'loyal to their offspring', they will always fly around with their babies until the babies grow up and can no longer fly.

'Polygamy' mating policy
If the charm of some male bats is enough, they can attract different female partners.
Male bats will defend their territory and invite female bats to mate.
The healthier and larger the male bats, the more space they can occupy, and the more romantic pursuits they can bring.
Not all bats use echolocation.
Unlike smaller bats, fox bats are a large mammal with relatively good vision.
Except for some species such as brown fruit bats, most fox bats do not use sound waves to determine their position and the surrounding environment, but use their vision and smell to find food.

They don't like to live in caves, but live in forests with lush leaves.
Swamps, mangrove forests and tropical rainforests with tall trees are ideal homes, where there are flowers and fruits for them to enjoy.
Large fox bats basically like to live in groups. After foraging, they will curl up in a group of thousands of bats, preparing to close the job.

Fox bats have an indispensable key role in the local ecosystem.
In the ecosystem of Southeast Asian islands, fox bats play a crucial role.
In their daily diet, they eat nectar, pollen and fruits, and whenever they risk their lives to forage around the world, they will spread the seeds and pollen of plants to the forest farther away, this long-distance distribution increases the survival rate of plants.
As the largest bat, scientists warn: they may be extinct in the near future.
In Malaysia and Indonesia, bats are hunted in large numbers, in Malaysia alone, more than 20,000 bats are legally hunted each year, not to mention the illegal hunting.
Locally, people also believe that bats have medicinal value, and most of the reasons for hunting are for consumption.

Many bat species are facing the threat of extinction, the International Union for Conservation of Nature's Red List has identified more than 280 endangered, vulnerable or 'critically endangered' species.
Pig fruit bats, which are the most endangered bats in the world, were only found in a cave in Papua New Guinea, according to the Red List, there are only about 137 to 160 individuals.
Despite this, hunting is not the only threat to fox bats, with the deforestation of forests, we drive these animals out of their homes, some flying foxes, such as the flying fox of Mauritius, are already on the verge of extinction.
Finally, the editor wants to say that like most bats, fox bats can carry various diseases, whether it is Nipah virus and Ebola virus, or selfish desires, are not reasons for killing them!